5 morsomme ideer som skaper den perfekte høstfesten

Skal du inviter til en høstfest, men du er usikker på dekorasjon og aktiviteter? Vi har tipsene du trenger. En høstfest handler om å utnytte høstens smaker og farger, skape en god stemning inne mens høstmørket senker seg ute.

Tips 1: Ta naturen med inn

Høsten er fylt med farger, og spesielt mange dype farger. Naturen pynter seg med grønt, oker, burgunder, og mange andre nyanser. Finn frem puter, duker og gardiner som i denne fargepaletten.

Har du ikke råd til å kjøpe nytt, kan du prøve deg med litt hjemmelagd.  Kjøp tekstilmaling og mal på vanlige puter. Gå gjerne ut i naturen og finn blader og epler. Bruk dem for å lage avtrykk på puter du allerede har. Bruk flere farger og du vil bli overrasket over hvor flott det ser ut.

Du kan være så kreativ du vil, og ofte er det ikke å mye som skal til. Hold deg til samme fargepalett og legg til noen ekstra fargeklatter her og er. Resultatet blir utrolig.

Tips 2: Forsyn deg selv!

Høsten er tid for overflod, en tid hvor naturen generøs deler av sitt overskudd. Ta med deg denne tanken inn i selskapet. Sett frem masse godt, slik som ingredienser til taco og tapas. La gjestene få plukke fra skåler, fylt med godsaker og lag koselige spiseområder med bord der de kan nyte godsakene.

Et morsomt tips, hentet fra USA, er å ha epler dyppet i karamell eller kanel. Ofte brukes det et helt eple, men det er bedre å skjære opp eplene i biter. Ha forskjellige smakstilsetninger slik som sjokoladebiter, nøtter og annet snadder i skåler. Så kan eplene dyppes i blandingen og man kan knaske i vei.

Tips 3: ost, pølse, brød og kjeks

Det er ikke maten som setter tonen for festen. Alle er kledd i flotte dresser, elegante kjoler til fest og kommer inn i et lokale fylt med vakker dekor, da blir det fest! Så kan du velge å servere snacks i form av kjeks og herlige oster. Dette er et et overflødighetshorn som vil imponere!

Tips 4: Lag personlige dessert

De fleste elsker å bli satt pris på, bli inkludert. En perfekt og forholdsvis enkel måte å gjøre dette på er å lage personlige noe personlig til gjestene. Dette er ikke så tidkrevende som du kanskje tenker. Alt du behøver å gjør er å skrive inn navnene på gjestene på festlige lapper. Fest dem på kakebiter, muffins eller annen dessert. Dette kan du gjøre dagen før så du slipper å stå med det på dagen.

Er du flink med en kakesprøyte, kan du dekorere kakene med navnene til gjestene. Dette tar litt lengre tid og kan ikke gjøres på forhånd. Samtidig kan det være akkurat det som skal til for å gjøre festen perfekt.

Tips 5: Husk varm kakao og god drikke

Sett opp flere drikkestasjoner. Husk varm drikke i form av kakao og nypisket krem. Ha litt revet sjokolade og annen toppings tilgjengelig så gjestene kan skape sin egen favoritt drikke. Det samme gjelder for baren. Gjør baren til en fest med forskjellige drikkevarer, glass og annet snadder som gjestene selv setter sammen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *