Hauskoja perheille sopivia juhlaleikkejä

Lapsiperheiden juhlissa pienimmille vieraille täytyy keksiä useita aktiviteetteja, jotta he eivät kyllästy. Lapsiperheiden juhlia varten monet vanhemmat järjestävätkin erilaisia leikkejä ja pelejä, joissa perheen pienimmät ja aikuisetkin viihtyvät. Leikkien tuleekin tästä syystä olla tarpeeksi helppoja, jotta pienetkin lapset voivat osallistua. Toinen vaihtoehto on tietysti järjestää eri leikit eri-ikäisille lapsille. Jos juhlien järjestäjillä on paljon rahaa, voi juhlia varten vuokrata myös lastenhoitopalvelun, joka tuo lapsenvahdin ja valmiin aktiviteettiohjelman juhliin. Toisaalta juhlamekot, juhlakoristeet, lasten juhlamekot, ruoat ja juomat vievät ison osan juhlabudjetista, joten itse keksitty tekeminen on monen mielestä budjettiystävällisin vaihtoehto. Näin vanhempien ei tarvitse olla vastuussa aktiviteeteista, vaan aikaa jää enemmän keskinäiseen seurusteluun ja hyvästä ruoasta ja juomista nauttimiseen.

Perheille sopivia juhlaleikkejä ja pelejä on kuitenkin olemassa useita. Olemme tähän artikkeliin valinneet seitsemän helppoa perheille sopivaa juhlaleikkiä ja – peliä, joiden suunnittelu ja valmistelu vievät vain vähän aikaa.

  1. Pullonpyöritys. Klassinen pullonpyöritys totuus vai tehtävä tyyliin on monien lasten ja nuorten juhlien klassikko, joka on pitänyt pintansa jo parikymmentä vuotta. Aikuisten on helppo valvoa leikkiä tai vaikkapa osallistua siihen myös itse. Kaiken ikäisille sopiva leikki ei tarvitse välineiksi muuta kuin tyhjän pullon ja paljon hyvää mieltä.
  • Perinteinen tuolileikki. Perinteisen tuolileikin ideana on se, että osallistujat kiertävät tuolirivistön ympäri musiikin tahdissa ja kun musiikki lakkaa, osallistujat ryntäävät etsimään itselleen vapaan tuolin. Tuoleja on jokaiselle kierroksella yksi vähemmän kuin osallistuja ja näin ollen pelistä putoaa pois jokaisella kierroksella se henkilö, joka ei ehdi tyhjälle tuolille. Leikki on helppo järjestää juhlissa eikä vaadi paljon valvontaa kunhan pelisäännöt on ensin selvitetty kaikille osallistujille.
  • Rikkinäinen puhelin. Rikkinäinen puhelin on monen suosikkipeli lapsuudesta. Se on todella helppo peli eikä tarvitse mitään välineitä, joten leikin voi pistää pystyyn missä vaiheessa juhlia tahansa. Hidastempoinen leikki ei ehkä ole kaikkien mieleen, mutta puhelimen rikkoutuessa pelaajat saavat hyvät naurut.
  • Tietovisa. Tietovisa on hauska leikki jos juhlissa on mukana lapsia, joiden taidot riittävät visailuun. Tietovisaa varten kannattaa valita muutama teema, joka on kaikkien osallistujien hallussa, jotta kysymyksistä ei tule liian vaikeita. Eniten oikein vastannut henkilö tai ryhmä voittaa. Jos juhliin ei halua turhaa meteliä, voi tietovisan kysymykset ja vastaukset kirjoittaa paperille.
  • Lehmän häntä. Isolle seinälle ripustettavalle kankaalle piirretään lehmä tai aasi ja jokaisen pelaajan tulee silmät sidottuna yrittää laittaa eläimelle häntä oikeaan kohtaan. Se, joka on laittanut hännän lähimmäksi oikeaa kohtaa, voittaa mukavan palkinnon. Tätä leikkiä aikuisen on hyvä valvoa.
  • Peili. Jos juhlapaikassa on paljon tilaa, voi lapsille järjestää hieman dynaamisemman leikin peilin muodossa. Leikki onnistuu erittäin hyvin etenkin silloin, jos juhlapaikassa on ulkotila, jossa perheen pienimmät voivat leikkiä. Yksi pelaajista valitaan peiliksi, jonka tehtävänä on aika ajoin kääntyä kilpailijoita kohti kurkkaamaan kuka liikkuu peilin katsoessa. Jos peili näkee liikkujat, he putoavat pelistä pois. Se, joka ensimmäisenä tulee peilin luo huutaa peili ja koskettaa peiliä. Kosketuksesta jokainen lähtee juoksemaan kohti lähtöpaikkaa ja jos peili saa jonkun pelaajista kiinni ennen lähtöpaikalle pääsemistä, tulee tästä kisaajasta uusi peili. Leikki on monen aktiivisen lapsen suosikki.
  • Lautapelit. Lautapelit ovat todella helppo tapa järjestää juhliin tekemistä. Niin lapset kuin aikuisetkin pitävät lautapeleistä ja jokaiselle löytyy oma suosikki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *